به گزارش صد آنلاین ، در واشنگتن اعتراف میکنند که تقریباً منابع مالی آمریکا برای ادامه کمک نظامی به اوکراین به پایان رسیده است. جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، بامداد امروز در یک نشست خبری گفت: دولت جو بایدن، پس از تخصیص اخیر بخش بعدی کمک نظامی به اوکراین، با کمبود منابع لازم به منظور رسیدن به این اهداف در آینده مواجه شده و از نظر تامین مالی اوکراین، به نقطهای نزدیک شده که منابع مالی مورد نیازش در حال پایان یافتن است.
با این حال، وی ابراز اطمینان کرد که واشنگتن بودجه لازم را برای حمایت از اسرائیل و اوکراین در آینده نزدیک بدست خواهد آورد.
کربی شب گذشته اعلام کرد که دولت آمریکا هنوز تصمیمی در مورد چگونگی درخواست بودجه برای کمکهای جدید احتمالی به اوکراین، یا اینکه چگونه می تواند به طور بالقوه به مسائل دیگر مرتبط باشد، نگرفته است. به گفته وی، در حال حاضر رایزنیهایی با کنگره در خصوص تامین بودجه اضافی و امکان پیوند درخواست کمک مالی به اوکراین با کمک به اسرائیل، تخصیص بودجه برای امنیت مرزها و سایر نیازها در حال انجام است.
روز گذشته مشخص شد که اوکراین کمک بودجهای به مبلغ ۱.۱۵ میلیارد دلار از ایالات متحده دریافت کرده تا هزینههای بودجه دولتی را از طریق صندوق امانی بانک جهانی تأمین کند.
این در حالی است که شبکه ان.بی.سی نیوز گزارش داد که جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان کنگره آمریکا به نظریه ترکیب کمک نظامی اوکراین با حمایت از اسرائیل واکنش منفی نشان دادند. در همان روز، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین ابراز نگرانی کرد که توجه غرب به درگیری اوکراین به دلیل تشدید اوضاع در اسرائیل تضعیف شود.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به پانصد و نود و ششمین روز جنگ اوکراین را دنبال کنید:
آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن صبح امروز ابراز عقیده کرد که ایالات متحده آمریکا میتواند با توقف ارسال کمکهای نظامی به کییف، بحران اوکراین را به راحتی و به سرعت حل و فصل کند.
وی در کانال تلگرامی سفارت در تفسیر تخصیص بسته جدید کمک نظامی به اوکراین به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار که وسط وزیر دفاع آمریکا، لوید آستین، اعلام شد، نوشت: «آمریکاییها همچنان به راهحل نظامی خود برای بحران اوکراین تکیه میکنند. اهداف دنبالشده برای خسته کردن و خونریزی روسیه، تحریک بیش از پیش مردم برادر علیه ما، تغییر نمیکند.»
این دیپلمات روس تاکید کرد که این اقدامات به حل وظایف تعیین شده توسط مقامات واشنگتن "برای حفظ دست نشاندههای خود در کییف" کمکی نخواهد کرد. آنتونوف در پایان افزود:«ضد حمله شکست خورد، رژیم کییف در حال نابودی است و تدارکات غرب فقط چشم انداز پایان دادن به خونریزی را به تاخیر خواهد انداخت. ایالات متحده میتواند با توقف ارسال کمکهای نظامی به اوکراین، مناقشه را به راحتی و به سرعت حل کند.»
لوید آستین، رئیس پنتاگون شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در بروکسل، پس از نشست گروه تماس کشورهای غربی درباره ارسال تسلیحات به اوکراین اعلام کرد که جنگندههای F-۱۶ زودتر از بهار سال آینده به اوکراین منتقل نخواهند شد.
وی تاکید کرد که متحدان غربی کییف چندین ائتلاف تخصصی در زمینه ارائه تسلیحات مختلف و کمکهای نظامی به کییف ایجاد کردهاند و ائتلاف مربوط به تهیه و انتقال F-۱۶ هم از قبل تشکیل شده که رهبری آن را دانمارک و هلند بر عهده دارند.
آستین همچنین یادآور شد که آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با F-۱۶ در حال حاضر در اروپا و ایالات متحده در حال انجام است، اما افزود که انتقال این هواپیما به کییف «ماهها طول خواهد کشید».
وزیر دفاع آمریکا همچنین اعلام کرد که گروه تماس غربی برای کمک به اوکراین در حال سازماندهی مجدد تشکیل مجموعهای از ائتلافهای نظامی و امنیتی است. مشخص شده که ایالات متحده خود ائتلاف غربی را برای توسعه نیروی هوایی اوکراین، از جمله با توجه به انتقال F-۱۶ به آن، رهبری خواهد کرد.
لوید آستین تاکید کرد که این به ما امکان میدهد سریعتر کمک امنیتی به کییف ارائه داده و آینده اوکراین را تضمین کنیم.
لوید آستین، رئیس پنتاگون، در کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست گروه تماس در بروکسل اعلام کرد که بلغارستان قطعات سامانههای موشکی ضد هوایی اس-۳۰۰ ساخت روسیه را به اوکراین منتقل خواهد کرد.
آستین همچنین اطلاعات اعلام شده روز قبل را تایید کرد که آلمان یک سامانه پاتریوت دیگر و گلولههای اضافی برای آن را به کییف ارسال خواهد کرد. به گفته وی، همان بسته کمکی آلمان به ارزش ۱.۱ میلیارد دلار نیز شامل دو سامانه دفاع هوایی IRIS-T و ۱۰ تانک لئوپارد-۱ خواهد بود.
وزارت دفاع اوکراین اعلام کرد که کییف به شرکت کنندگان در نشست گروه تماس ایجاد شده توسط غرب در مورد ارسال تسلیحات به اوکراین در قالب موسوم به "رامشتاین" به منظور ایجاد "ائتلافی برای توسعه صنایع دفاعی" و بومی سازی تولید تسلیحات در این کشور پیشنهادی را ارائه کرده است.
وزارت دفاع اوکراین افزود: «اولویت ما برای امسال و سال آینده جذب شرکتها و موسسات دفاعی بین المللی برای افتتاح تاسیسات تولیدی در خاک خود اوکراین است. این موضوع مربوط به امنیت ملی ما و تامین سلاح برای نیروهای دفاعی، توسعه فناوری، امنیت اقتصادی کشور است.»
طبق این اطلاعات، در حال حاضر شش ائتلاف با کشورهای شریک غربی وجود دارد که شامل ائتلاف مربوط به تانک ها، جنگندههای F-۱۶، خودروهای جنگی پیاده نظام، و همچنین در مورد مسائل پاکسازی مین، فناوری اطلاعات و " استراتژی ارتش اوکراین در آینده " است.
لازم به یادآوری است که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین برای اولین بار در نشست گروه تماس شرکت کرد. به گفته وزیر دفاع عمروف، این یک "سیگنال مهم" برای شرکای اوکراین قبل از شروع فصل زمستان است.
وزارت دارایی اوکراین اعلام کرد که این کشور یک کمک مالی ۱.۱۵ میلیارد دلاری از ایالات متحده برای تأمین مالی هزینه های بودجه دولتی از طریق صندوق اعتماد بانک جهانی دریافت کرد.
این بودجه بخشی از پنجمین تامین مالی اضافی تحت پروژه بانک جهانی "حمایت از هزینه های عمومی برای پایداری حاکمیت اوکراین" است. هدف از اجرای این پروژه جبران بخشی از هزینههای بودجه دولتی و با هدف پوشش نیازهای اجتماعی و انسانی است.
این وزارتخانه افزود که در سال جاری اوکراین تاکنون ۱۰.۹ میلیارد دلار حمایت مستقیم از ایالات متحده را در قالب کمکهای بلاعوض دریافت کرده است.
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان معتقد نیست که در صورت حمایت گسترده ایالات متحده از اسرائیل، حجم کمکها به اوکراین کاهش یابد. وی در حاشیه نشست وزیران دفاع ناتو در بروکسل به خبرنگاران گفت: «تاکنون چنین نشانههایی وجود نداشته است». با این حال، او بحث در مورد این موضوع را "فرضی" خواند.
پیستوریوس همچنین یادآور شد که یک روز قبل از آن وزارت دفاع آلمان اعلام کرد که در آستانه فصل زمستان بسته کمکی جدیدی به ارزش یک میلیارد یورو به اوکراین ارائه خواهد کرد.
ایگور ژوکووا، معاون رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین در خصوص نتایج سفر کاری ولادیمیر زلنسکی به بلژیک گفت: مذاکرات برای پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا ممکن است در نیمه اول سال ۲۰۲۴ آغاز شود.
به گفته وی، بلژیک در اجرای تصمیم تحریم الماسهای روسیه به عنوان بخشی از دوازدهمین بسته تحریمی اروپا نقش پیشرو دارد و همچنین "هر کاری که ممکن است" انجام خواهد داد تا از داراییهای روسیه برای بازسازی اوکراین استفاده کند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز چهارشنبه در مصاحبهای یادآور شد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در موقعیت نسبتاً دشواری قرار داشته و شروع به خسته کردن شرکایش در اروپا و ایالات متحده کرده است.
پسکوف گفت: «مردم شروع به تعجب کردهاند: این شخص پول ما را برای چه خرج میکند، برای اینکه اوکراین مشهورترین کشور از لحاظ فساد است و البته هیچ کس چنین فسادی را دوست ندارد.»
پسکوف افزود که نارضایتی از زلنسکی در غرب فقط در حال افزایش است و خود او هم این مسئله را احساس کرده است.
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین مدعی شد که این کشور در آخرین مرحله از درگیری نظامی است. او در مصاحبهای یادآور شد که البته نمی تواند تاریخ دقیقی برای پایان جنگ اعلام کند.
زلنسکی گفت: «من نمی توانم تاریخ دقیق را به شما بگویم. ولی این مرحله آخر آن است که البته سخت ترین مرحله درگیری نیز خواهد بود.»
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو روسیه رفتار غیر مسئولانه دولت ایالات متحده در ارتباط با انتقال ۱.۱ میلیون سلاح و مهمات به اوکراین را محکوم میکند که ارتش آمریکا در دسامبر سال ۲۰۲۲ از یک کشتی باری در خلیج عمان کشف و ضبط کرد.
وی تاکید کرد: در چارچوب تحریم تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه یمن، رژیم خاصی برای بازرسی کشتیها در آبهای بین المللی وجود ندارد و شورای امنیت هیچ گزارشی از طرف آمریکایی مبنی بر رهگیری کشتی با محمولههای تحریم شده دریافت نکرده است.
زاخارووا یادآور شد که واشنگتن محتوای قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل را به نفع خود دستکاری میکند و از هر وسیلهای برای تقویت تسلیحاتی کییف استفاده می کند.
الکساندر دی کرو، نخست وزیر بلژیک در یک کنفرانس مطبوعاتی با رئیس جمهور اوکراین ولادیمیر زلنسکی اعلام کرد که این کشور مبلغ ۱.۷ میلیارد یورو را به اوکراین منتقل خواهد کرد که به صورت مالیات بر درآمد حاصل از سرمایه گذاری مجدد دارایی های مسدود شده روسیه بدست آورده است.
وی گفت: "ما می توانیم وجوه دریافتی به صورت مالیات بر این درآمد را به اوکراین منتقل کنیم، این مبلغ ۱.۷ میلیارد یورو است که باید برای حمایت و بازسازی اوکراین استفاده خواهد شد."
به گفته وی، بلژیک فقط میتواند مالیات آن را انتقال دهد؛ درآمد حاصل از سرمایه گذاری مجدد داراییهای روسیه همچنان در صلاحیت اتحادیه اروپا باقی خواهد ماند.
دی کرو همچنین تاکید کرد که این کشور قصد ممنوعیت واردات الماسهای روسیه را تا زمانی که مکانیزم بین المللی برای ردیابی منشاء آنها به کار گرفته نشده، ندارد. وی افزود: اگر این ممنوعیت منحصرا توسط بلژیک اعمال شود، الماس به سادگی وارد بازارهای دیگر می شود.